Εκδόσεις Μένανδρος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ

Με ποιους τρόπους μπορώ να παραγγείλω από τις Εκδόσεις Μένανδρος;

 • τηλεφωνικά μέσω της γραμμής 210 36.11.000
 • μέσω της ιστοσελίδας μας menandros.gr, όπου μπορείτε να κάνετε εγγραφή / είσοδο
 • μέσω e-mail στο info@menandros.gr

(παρακαλούμε μην ξεχνάτε να καταγράφετε τα πλήρη στοιχεία σας: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση αποστολής παραγγελίας, τηλέφωνο επικοινωνίας και τρόπο πληρωμής)

 • με αγορά απευθείας από το κεντρικό κατάστημα των Εκδόσεων Μένανδρος, Ιπποκράτους 44, τ.κ. 106 80, Αθήνα (τηλ. 210 36.11.000)
 • Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 8.30 π.μ.-4 μ.μ.

 

Για παραγγελίες εκτός Ελλάδας

Οι παραγγελίες εξωτερικού, για χώρες εκτός Ελλάδος, δεν υποστηρίζονται από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.menandros.gr. Η εξυπηρέτησή σας θα γίνεται από τους συνεργάτες των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ με

 • email στο info@menandros.gr ή
 • τηλεφωνικά μέσω της γραμμής 210 36.11.000

 

Τα στοιχεία που πρέπει να αναφέρονται στην παραγγελία μέσω mail είναι: τίτλος βιβλίου/ων, ποσότητα, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση αποστολής παραγγελίας, τηλέφωνο επικοινωνίας και τρόπος πληρωμής.

Στις επόμενες 2 εργάσιμες μέρες θα λαμβάνετε απάντηση με το κόστος της παραγγελίας, καθώς και τα μεταφορικά έξοδα που εξαρτώνται από την κατηγορία τόπου αποστολής και το βάρος των βιβλίων (χρεώσεις ΕΛΤΑ για συστημένα).

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Στο on-line βιβλιοπωλείο διατίθενται οι ακόλουθοι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής:

 1. Με αντικαταβολή μετρητοίς σύμφωνα με το σύστημα αντικαταβολών που εφαρμόζει η εταιρεία αποστολών. Η αντικαταβολή ισχύει για παραγγελίες εντός Ελλάδος και είναι δωρεάν.
 2. Με πιστωτική κάρτα, η οποία χρεώνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της οικείας τράπεζας. Αποδεκτές πληρωμές μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών των Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners.
 3. Με Τραπεζική κατάθεση: Λογαριασμός: EΘNIKH TPAΠEZA, 104/004571-30, IBAN GR1701101040000010400457130, Δικαιούχος: XΡ. ΤΑΚΙΔΕΛΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. (Στην κατάθεση θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός της ηλεκτρονικής παραγγελίας και ονοματεπώνυμο. Η παραγγελία σας δεν θα αποσταλεί μέχρι να γίνει εκκαθάριση των χρημάτων στον λογαριασμό μας.)

 

Για παραγγελίες εκτός Ελλάδας

 1. Με πιστωτική κάρτα, η οποία χρεώνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της οικείας τράπεζας. Αποδεκτές πληρωμές μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών των Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners.
 2. Με Τραπεζική κατάθεση στους Λογαριασμούς:
  – EΘNIKH TPAΠEZA, 104/004571-30, IBAN GR1701101040000010400457130, Δικαιούχος: XΡ. ΤΑΚΙΔΕΛΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. *
  – ALPHA BANK, 293002002005415, IBAN GR6201402930293002002005415, Δικαιούχος: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ. (μόνο για παραγγελίες εκτός Ελλάδος) *

*Σημείωση: Στην κατάθεση θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός της ηλεκτρονικής παραγγελίας και ονοματεπώνυμο. Η παραγγελία σας δεν θα αποσταλεί μέχρι να γίνει εκκαθάριση των χρημάτων στον λογαριασμό μας.

 

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να καταργήσει κάποιον/ους από τους παραπάνω τρόπους πληρωμής ή να υιοθετήσει άλλους, αφού προηγουμένως τροποποιήσει το παρόν κείμενο.

 

ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.menandros.gr διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής των τιμών χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του πελάτη.

Στις τιμές που αναγράφονται δίπλα από κάθε προϊόν ως τελική τιμή, περιλαμβάνεται και ο εκάστοτε νόμιμος ΦΠΑ. Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται το κόστος αποστολής. Το συνολικό κόστος (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής) επιβεβαιώνεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

 

ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι οι επισκέπτες του ηλεκτρονικού καταστήματος www.menandros.gr δικαιούνται έκπτωση 10% στα βιβλία (ενδεχόμενη εξαίρεση οι νέες εκδόσεις) ανεξαρτήτως ύψους παραγγελίας (εξαιρούνται τα βιβλία σε προσφορά στα οποία έχει ήδη γίνει μεγαλύτερη έκπτωση στην αρχική τιμή).

 

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

 

Για παραγγελίες εντός Ελλάδας

Για παραγγελίες βιβλίων κάτω των 25 € (μετά την έκπτωση), επιβαρύνονται για μεταφορικά έξοδα με 2,50 €. Οι παραγγελίες παραδίδονται με συνεργαζόμενη εταιρεία courier (ισχύει μόνο για παραδόσεις εντός Ελλάδας).

Για παραγγελίες βιβλίων άνω των 25 € (μετά την έκπτωση) έχετε δωρεάν παράδοση στον χώρο σας με συνεργαζόμενο courier (ισχύει μόνο για παραδόσεις εντός Ελλάδας).

Η αντικαταβολή ισχύει για παραγγελίες εντός Ελλάδος και είναι δωρεάν.

 

Πίνακας: Επιβαρύνσεις για παραγγελίες με παράδοση εντός Ελλάδας

 

 

Αξία παραγγελίας Έως 25 25 € +
Μεταφορικά
Ελλάδα 2,50 € Δωρεάν
Τρόπος πληρωμής
Αντικαταβολή Δωρεάν Δωρεάν
Πιστωτική κάρτα Δωρεάν Δωρεάν
Κατάθεση σε Τραπ. Λογ. Δωρεάν Δωρεάν

 

Για παραγγελίες εκτός Ελλάδας
Οι παραγγελίες εξωτερικού, για χώρες εκτός Ελλάδος, επιβαρύνονται με μεταφορικά έξοδα που εξαρτώνται από την κατηγορία τόπου αποστολής και το βάρος των βιβλίων (χρεώσεις ΕΛΤΑ για συστημένα).

Στις επόμενες 2 εργάσιμες μέρες μετά την παραγγελία σας, θα λαμβάνετε απάντηση που θα συμπεριλαμβάνει το συνολικό κόστος της παραγγελίας (το κόστος των επιθυμητών τίτλων καθώς και τα μεταφορικά έξοδα).

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Οι Εκδόσεις Μένανδρος στα πλαίσια των συναλλαγών της μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος δεν εγγυώνται τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που εκτίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Ενημερώνει, όμως, τον ενδιαφερόμενο πελάτη, με βάση τα τηρούμενα στοιχεία, για τη διαθεσιμότητα ή μη και αναλαμβάνει σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων αυτών, να ενημερώνει έγκαιρα τους πελάτες περί της μη διαθεσιμότητας, οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν φέρει καμία περαιτέρω ευθύνη. Oι αποστολές θα εκτελούνται μέσα στις επόμενες 2 εργάσιμες ημέρες, εφόσον το παραγγελλόμενο προϊόν είναι άμεσα διαθέσιμο στις αποθήκες εταιρείας και εφόσον δεν υφίστανται άλλοι λόγοι που να μας αναγκάζουν να αναστείλουμε προσωρινά ή μόνιμα τις πωλήσεις ενός προϊόντος.

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Οι αποστολές θα γίνονται στον τόπο που μας έχει υποδείξει ο πελάτης με τρόπο τον οποίο επιλέγει η εταιρεία.

 • Παραγγελίες με παράδοση στην Ελλάδα

Συνεργαζόμενη εταιρεία courier αναλαμβάνει την παράδοση της παραγγελίας σας. Οι αποστολές εντός του νομού Αττικής εκτελούνται συνήθως εντός 24-48 ωρών, ενώ οι αποστολές εκτός του νομού Αττικής εντός 48-72 ωρών (εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες).

Δεν είναι διαθέσιμη η επιλογή παράδοσης σε συγκεκριμένες ώρες.

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε να εισάγετε παρατηρήσεις στο ειδικό πεδίο “Σχόλια για την παραγγελία σας”, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στην περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα στο πρόγραμμα της εταιρείας courier.

 • Παραγγελίες με παράδοση εκτός Ελλάδος

Οι παραγγελίες παραδίδονται με συστημένη αλληλογραφία ΕΛΤΑ.

Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τη χώρα διαμονής του παραλήπτη.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Κατά την αγορά και ολοκλήρωση της παραγγελίας, ο χρήστης καθοδηγείται βήμα προς βήμα από τις αυτόματες υποδείξεις του συστήματος. Η παραγγελία θα αρχειοθετείται. Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας, θα αποστέλλεται στον χρήστη μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που θα πιστοποιεί την παραλαβή της παραγγελίας. Εάν κατά την εκτέλεση της παραγγελίας συμβεί κάποιο λάθος με ευθύνη της εταιρείας, η τελευταία έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει το λάθος. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την παραγγελία και να τη διορθώσει, πριν αυτή ολοκληρωθεί.

Stay Connected

Loading...