Εκδόσεις Μένανδρος
0 out of 5

ΣΥΝΟΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ – ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ 1830-1947

22.00
Το γραμματόσημο, ελληνικό και ξένο, αποτελεί ένδειξη και μέσο άσκησης εξουσίας, κατοχής ή κυριαρχίας του εδάφους που έγινε -ή δεν έγινε- ελληνικό. Ισχυρό σύμβολο και μήνυμα για το ποιος ασκεί τον πολιτικό και θεσμικό έλεγχο επί του εδάφους , το γραμματόσημο, όπως και η ταχυδρομική σφραγίδα, συνδέεται με κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας που βρέθηκε κάποτε από την μία ή...
0 out of 5

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ – ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (2 ΤΟΜΟΙ)

60.00
Η συγγραφέας, Δρ. Ίρις Παναγιωτοπούλου, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, με σεβασμό και αγάπη για τον τόπο, περιγράφει με λεπτομέρεια την εξέλιξη της Χώρας της Ύδρας, από ορεινό περίκλειστο χωριό σε υπερήφανη πολιτεία ανοικτή στη θάλασσα και τελικά σε ένα ιστορικό οικισμό. Η πολύχρονη μελέτη της, στέρεα τεκμηριωμένη, παρουσιάζει το φυσικό τοπίο και την επίδρασή του στους οικιστές, τον τρόπο που εξαπλώθηκε αυτός από...
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΗΜΕΡΙΣ - ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
0 out of 5

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΗΜΕΡΙΣ – ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

13.50
Τον Απρίλιο του 2016 το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 2.400 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου φιλοσόφου και στοχαστή, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στη σκέψη του Αριστοτέλη. Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει τις εισηγήσεις της ημερίδας, που είχε ως στόχο τη σφαιρική παρουσίαση της φιλοσοφίας και του έργου του, με τρόπο προσιτό στο ευρύ κοινό. Οι συμμετέχοντες επιστήμονες...
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ - ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ '70
0 out of 5

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ – ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ’70

13.50
Τα κείμενα του κύκλου ομιλιών που οργάνωσε το 2004 η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικ. Λ. γύρω από την ελληνική ποίηση και την πολύμορφη όσο και γόνιμη διαδρομή της από τα χρόνια του Μεσοπολέμου έως τη γενιά του ’70, με την πολύτιμη συμβολή της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ρίτσας Φράγκου-Κικίλια, και τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών.    
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΞΙ ΑΙΩΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
0 out of 5

ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΞΙ ΑΙΩΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

14.40
Η έκδοση στοχεύει να παρουσιάσει στο ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό τις 17 αρχέτυπες εκδόσεις από την πλούσια συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και τη σημασία τους στην ιστορία της τυπογραφίας, καθώς και τις τάσεις της σχετικής διεθνούς έρευνας, να συμβάλει στη μελέτη της ιστορίας του βιβλίου στην Ελλάδα και να αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω έρευνα και διάλογο στο διαρκώς ανερχόμενο αυτό...
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΑΝΑΔΙΦΩΝΤΑΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΠΤΟΥ
0 out of 5

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΑΝΑΔΙΦΩΝΤΑΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΠΤΟΥ

13.50
Σε μια εποχή όπου η ζωή και το έργο του Έλληνα στρατηλάτη γίνονται συχνά αντικείμενο εύκολης εκμετάλλευσης, ενίοτε και ισοπεδωτικής εκλαΐκευσης, ο συγκεκριμένος σεμιναριακός κύκλος επιχείρησε να προσφέρει μια αξιόπιστη επιστημονικά και νηφάλια οπτική γωνία ως προς ένα σύνθετο ιστορικό θέμα, με διαχρονικό ενδιαφέρον. Στον ανά χείρας τόμο περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις των Κώστα Μπουραζέλη, Ιωάννη Ξυδόπουλου, Ηλία Κουλακιώτη, Κατερίνας Λιάμπη,...
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
0 out of 5

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

13.50
Το 2007, έτος Καζαντζάκη, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη τίμησε τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό με τη διοργάνωση ημερίδας και τη συμμετοχή σημαντικών ανθρώπων του πνεύματος. Στην έκδοση αυτή περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις της ημερίδας που, μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις, δίδουν εύστοχα και καίρια το στίγμα του σύγχρονου προβληματισμού για τη γλώσσα και τη συμβολική της, τους θεματικούς άξονες, την αισθητική...
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ OTTOMAN ATHENS
0 out of 5

OTTOMAN ATHENS

27.00
Η έκδοση αυτή έχει στόχο να συγκεντρώσει και να συστηματικοποιήσει τις πληροφορίες που έχουμε για την Αθήνα, από την οθωμανική κατάκτηση μέχρι και την ανεξαρτησία.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ OTTOMAN ATHENS
0 out of 5

OTTOMAN ATHENS (Σκληρόδετο)

31.50
Η έκδοση αυτή έχει στόχο να συγκεντρώσει και να συστηματικοποιήσει τις πληροφορίες που έχουμε για την Αθήνα, από την οθωμανική κατάκτηση μέχρι και την ανεξαρτησία.
0 out of 5

ASIA MINOR TRAVELLERS’ COLOURING BOOK

7.00
The aim of this colouring book is to introduce children, as well as art-loving adults, to original images from the Eastern European travellers’ accounts who visited Asia Minor.
0 out of 5

THE ACROPOLIS TRAVELLERS’ COLOUTING BOOK

10.00
This little book aims to be an homage to the Acropolis, included in UNESCO’s World Heritage List. It is based on depictions of the monuments or statues and of the sculpted decoration made by travellers to Greece and the Ottoman Empire. The oldest of these images dates to the 17th century and the more recent ones to the 19th century.
0 out of 5

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ MIKΡΑ ΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ

7.00
Ένα μοναδικό βιβλίο χρωματισμού είναι η νέα έκδοση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Παιδιά και ενήλικες που αγαπούν τη ζωγραφική μπορούν πλέον να έρθουν σε δημιουργική επαφή με πρωτότυπο υλικό από τις εκδόσεις των Ευρωπαίων περιηγητών που επισκέφθηκαν τη Μικρά Ασία.
0 out of 5

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ

10.00
Ένα μοναδικό βιβλίο χρωματισμού είναι η νέα έκδοση. Παιδιά και ενήλικες που αγαπούν τη ζωγραφική μπορούν πλέον να έρθουν σε δημιουργική επαφή με πρωτότυπο υλικό από τις εκδόσεις των Ευρωπαίων περιηγητών που επισκέφθηκαν την Ακρόπολη.
0 out of 5

ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΥΘΟ

50.00
Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» παρουσιάζει τη δίγλωσση έκδοσή του που αφορά στην ιστορία των είκοσι από τα πιο γνωστά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών του 20ού αιώνα.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ (1769-1835) - ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ
0 out of 5

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ (1769-1835) – ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

76.50
Στη συλλεκτική έκδοση του Ιωάννη Παλούμπη, ο οποίος έχει βραβευτεί δύο φορές με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, παρουσιάζεται μέσα από σπάνιο και ανέκδοτο φωτογραφικό αλλά και αρχειακό υλικό όλη η συμβολή του Ελληνικού Ναυτικού στην εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΕΤΡΙΝΟΙ ΦΑΡΟΙ
0 out of 5

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΕΤΡΙΝΟΙ ΦΑΡΟΙ

27.00
Στο μοναδικού ενδιαφέροντος αυτό βιβλίο παρουσιάζεται η ιστορία των Ελληνικών Φάρων από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.
0 out of 5

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ 1837-1907, O ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

35.00
Ο Κωνσταντίνος Βολανάκης υπήρξε ο κορυφαίος Έλληνας θαλασσογράφος του 19ου αιώνα. Η θάλασσα, άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή του, τις αναμνήσεις και τα βιώματά του, αποτέλεσε από νωρίς πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στη σπάνια έκδοση παρουσιάζονται για πρώτη φορά 96 έργα του Βολανάκη. Οι πίνακες προέρχονται από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Loading...